Aardgas blijft beschikbaar, ook als Groningen in 2030 sluit

Voor bijna alle woonhuizen blijft aardgas de komende vijftien jaar gewoon beschikbaar. Een gashaard is en blijft een prima investeringMet de huidige discussies kunt u zich afvragen of het gebruik van gas nog toekomst heeft in Nederland. In de media wordt hierover veel gezegd en geschreven, maar bent u zich bewust van alle feiten? In Nederland gebruikt ca. 95% van alle huishoudens nog steeds gas. Als al deze huishoudens (ruim 7 miljoen) over zouden gaan op elektrisch, dan hebben we enorme hoeveelheden extra elektriciteit nodig. Het huidige elektriciteitsnet zou dit niet aankunnen en de elektriciteit dient ook nog op een duurzame manier opgewekt te worden, want elektriciteit ontstaat niet vanzelf.

Een andere invalshoek is dat de huizen, die nu nog gebruik maken van
gas, moeten worden voorzien van andere installaties voor onder andere de verwarming. Helaas zijn daarvoor nog geen echt goede alternatieven beschikbaar. Daarnaast spelen ook de kosten van het ombouwen in de miljoenen woningen in Nederland een belangrijke rol. Het is dus helaas geen gemakkelijke opgave voor Nederland om in de toekomst geleidelijk of geheel afscheid te nemen van gas.

De haard als lokale verwarming

De technische ontwikkelingen op het gebied van duurzame
haarden hebben de afgelopen jaren een hoge vlucht genomen. Vele duurzame mogelijkheden als bijvoorbeeld haarden met een A-label zijn leverbaar. Maar ook geïntegreerde mogelijkheden met een warmtepomp – zogenaamde hybride systemen – zijn duurzaam en toekomstbestendige alternatieven. Volgens onderzoek van Vereniging Eigen Huis, is dit een goede oplossing om te besparen op het gebruik van gas voor woningen met een energielabel lager dan B, zijnde het overgrote deel van de woningen in Nederland.

De ervaring leert, dat een warmtepomp prima fungeert als basiswarmte. Door lokale verwarming met een gashaard is het ook op de koude winterdagen lekker warm in huis op de plekken waar het echt behaaglijk moet zijn. Zoals aangegeven, bieden de nieuwe generaties gashaarden ook innovaties op het gebied van energiebesparing of het gebruik van propaan gas. Tot 50% besparen op het gebruik van gas en toch heerlijke warmte wanneer het nodig is? Dat kan met de nieuwste gashaarden. Ook als een nieuwbouw woning geen gas- aansluiting meer heeft kunt u toch genieten van een haard. In dit geval kunt u dan kiezen uit een gashaard die op propaan brandt of een elektrische haard. Dus voor nu en in de toekomst zijn er vele mogelijkheden om de haard een onderdeel van uw woning te laten zijn.

Praktisch en mooi

Een gashaard is een gemakkelijke en gezellige warmtebron. Het is heerlijk thuiskomen na een lange dag en met één druk op de knop snel een behaaglijke warmte in de woning te creëren. Een warmtebron die perfect past in ons drukke leven. Bovendien is de gashaard een prachtige eyecatcher voor in de woonkamer, eetkamer of living.
Met een gashaard kunt u uw huis verfraaien, wat uw woonstijl ook is.