Oostendorp

klant aan het woord…..

Je vindt dé haard bij Haardencentrum Alkmaar, maar stuit vervolgens op een klein detail: hoe moet die haard naar één hoog worden getransporteerd vanuit je veel te smalle straat? Geen probleem voor Haardencentrum Alkmaar. Er is altijd een oplossing.

Bij een bezoek aan de showroom van Haardencentrum Alkmaar lieten de Alkmaarse Hans en Melanie direct hun oog vallen op de driezijden liftdeurhaard. “We wilden niet over één nacht ijs gaan en bezochten meer haardenspecialisten, maar uiteindelijk kwamen we toch weer terug bij Haardencentrum Alkmaar. Omdat we daar de haard zagen die we allebei écht mooi vonden”, zegt Hans. “Het gesprek in de showroom gaf ons vertrouwen en we gingen met Haardencentrum Alkmaar in zee.”

Het onmogelijke mogelijk maken

Na het bespreken van de wensen en de mogelijkheden leek het een enorme uitdaging om de liftdeurhaard in de woonkamer te krijgen. “Wij wonen op één hoog, midden in een van de smalle straatjes in de oude binnenstad van Alkmaar”, zegt Hans.  “Er is nauwelijks plaats voor een bedrijfsbus en de mogelijkheden om puin af te voeren zijn beperkt. Maar vooral leek het ondoenlijk om de haard op de eerste verdieping te krijgen. We besloten daarom maar om een andere haard te zoeken, die makkelijker te plaatsen zou zijn. Maar we kregen de liftdeurhaard niet uit ons hoofd…”

Desnoods gaat hij via het raam naar binnen

Terwijl andere haarden de revue passeerden, werden alle mogelijkheden onderzocht om tóch de liftdeurhaard het huis in te krijgen. “Een kraan huren leek een optie en de haard dan via het dakterras naar binnen brengen. Maar door de enorm hoge kosten die hierbij kwamen kijken, viel dat plan snel af. Haardencentrum Alkmaar liet het er echter niet zomaar bij zitten.”
“Het móet toch mogelijk zijn een haard te leveren die iemand het liefst heeft, desnoods gaat hij via het raam naar binnen.” En dat bleek achteraf niet eens zo’n heel gek idee.

Het kozijn aan de voorgevel van het huis werd vervangen door een exemplaar waarin de middelste spijl was weggelaten, zodat de haard met een lift naar binnen kon worden gebracht.  “En zo is het onmogelijke uiteindelijk mogelijk gemaakt. Het eindresultaat is prachtig. De haard met geïntegreerd meubel is precies geworden zoals wij het in gedachten hadden”, besluiten Hans en Melanie. “Met dank aan Haardencentrum Alkmaar.”

HIERONDER EEN FOTO COLLAGE VAN HET BOUWPROCES