hotel akersloot

meer dan een hotel alleen

Veel hotels, horecagelegenheden, winkels en kantoorcomplexen zijn al uitgerust met haarden van Haarden­centrum Alkmaar. Voor dergelijke publieke ruimten geldt een strenge Bouwbesluitnorm: er moet extra rekening worden gehouden met omgevingsfactoren als luchthuishouding en brandveiligheid.

Wij denken in het hele bouwproces mee en sturen bij waar nodig.

Bij inschrijven op projecten is prijs heel belangrijk. Maar het gaat om meer. “Opdrachtgevers gaan vaak voor de laagste inschrijver”, zegt bedrijfsleider Leander Piek van Haardencentrum Alkmaar. “Maar wij gaan daar niet in mee. Wij schetsen juist aan de voorkant een goed verhaal en calculeren zo dat opdrachtgevers achteraf niet alsnog een fikse meerprijs krijgen voorgeschoteld. Wij gaan nu eenmaal graag voor een lange termijnrelatie. Wij denken in het hele bouwproces mee en sturen bij waar nodig. Opdrachtgevers en uitvoerende partijen hebben bij ons steeds dezelfde contactpersoon. Dat zorgt voor korte lijnen en daardoor begeleiding op maat.”

Nadat Haardencentrum Alkmaar voor Hotel Akersloot eerder al twee hotelkamers van een haard mocht  voorzien, werd recent de opdracht verworven om in hetzelfde gebouw nog vier haarden te realiseren: twee open gashaarden in het restaurant, een hangende gashaard in de bar en een tunnelhaard tussen de lobby en het restaurant. “Bij de keuze voor deze haarden en de technische installatie is goed gekeken naar bestaande instal­laties in het gebouw. Zoals de grote ventilatoren in de nabijgelegen keuken”, zegt Leander. “Die vergroten de kans dat rookgassen van de haard terug de ruimte in worden gezogen. Daar moet je dus op anticiperen.” De haard tussen restaurant en lobby kreeg op aangeven van de architect een mooie. “Daarbij was gedacht vanuit het restaurant. Van daaruit moest men op het vuur kunnen kijken”, zegt Leander. “Maar eenmaal geplaatst, bleek de haard vanuit de hal bezien te laag en zou hij eigenlijk zo’n dertig, veertig centimeter omhoog moeten. Daar hebben wij een creatieve oplossing voor bedacht, zonder al te veel te hoeven slopen.”

De expertise en kennis van Haarden­centrum Alkmaar bleken ook hier dus een belangrijke meerwaarde. “Natuurlijk is de prijs belangrijk”, besluit Leander. “Maar vakmanschap, verantwoordelijkheid en veiligheid gaan uiteindelijk boven de prijs. Daar winnen wij het op.”

Hotel Akersloot – Geesterweg 1a – Akersloot – 0251 36 18 88 – akersloot@valk.nl – www.hotelakersloot.nl