Iron Dog 7: daar is hij dan, eindelijk!

De nieuwste houtkachel van Brunner, de IRON DOG 7 werd eind vorig jaar in Japan geïntroduceerd. Deze geavanceerde viervoeter is vanaf april 2018 ook verkrijgbaar in Nederland.

LOYAAL

Een hond wordt over het algemeen beschouwd als een trouwe metgezel. Op basis van die loyaliteit doopte Brunner zijn vrijstaande houtkachels tot DOG. Gemaakt van robuust gietijzer vervaardigd in eigen gieterij leverde de toevoeging IRON op. Nu is er een nakomeling. De IRON DOG 7.

86% RENDEMENT

De verbrandingskamer van de IRON DOG 7 is geheel vernieuwd. Uiteraard is deze kachel net als zijn broers en zussen vervaardigd uit hoogwaardig gietijzer maar is de verbrandingskamer van de IRON DOG 7 van speciaal ontwikkeld ‘vuurbeton’. De rookgassen worden aan de achterkant in de kachel nog eens omgeleid voordat deze de schoorsteen verlaten. Dit zorgt voor een hoge temperatuur in de verbrandingskamer voor een schonere verbranding en een lage schoorsteentemperatuur voor een nog hoger rendement van maar liefst 86%.

DESIGN

Het design van de IRON DOG 7 is weer eigen. De vorm met afgeronde hoeken lijkt erg homogeen. De deur met een groot panoramisch ruit is voorzien van een koude greep. De rookgasafvoer kan zowel naar boven als naar achteren.  De gebruikte materialen zijn van hoge kwaliteit. Robuust gietijzer, een verbrandingskamer van vuurbeton, robax-glas en alle bevestigingen van RVS. Duurzaam en corrosievrij. Zo verwarmt de IRON DOG niet alleen één winter maar een heel leven lang.

Zijn levensverwachting? Meerdere generaties.