OPEN TIJDENS LOCKDOWN

Vanaf dinsdag 15 december tot ten minste dinsdag 19 januari 2021 heeft de overheid een strenge lockdown ingesteld. Het doel daarvan is om contacten tot een minimum te beperken. Het was in veel winkels, winkelstraten en publieke ruimtes de afgelopen tijd veel te druk waardoor anderhalve meter afstand tussen mensen niet kon worden gewaarborgd. Gevolg is dat de corona besmettingen flink zijn opgelopen en de vrees bestaat dat die trend zich doorzet waardoor de medische zorg onder druk komt te staan.  

Onder andere winkels waar geen levensmiddelen worden verkocht dienen de deuren te sluiten. Om die reden is particulier bezoek aan onze showroom tot ten minste 19 januari niet mogelijk.

Onze dienstverlening blijft zo goed als intact.

Nu een fysiek bezoek aan de showroom niet mogelijk is kan dat op afstand en digitaal wel. En voor het bespreken van wensen en mogelijkheden voor een haard, kachel en de installatie kunnen we ‘virtueel’ aan tafel. Maak daarvoor een afspraak met onze adviseurs. Dat kan op de website of telefonisch.

Voor het inmeten en de opname van werkzaamheden komen we zoals gebruikelijk langs.

De showroom is dus dicht maar het bedrijf blijft geopend. Plaatsingen gaan door en onze medewerkers zijn op een verantwoorde manier ‘gewoon’ aan het werk.  

Algemene maatregelen

  • Wij schudden geen handen en houden anderhalve meter afstand van elkaar.
  • Er is extra aandacht voor persoonlijke hygiëne. Maar ook extra aandacht voor hygiëne in de kantoren, showroom en sanitaire ruimtes.
  • Bij griepverschijnselen blijven onze medewerkers uit voorzorg thuis.
  • Onze medewerkers zijn alert op ziekteverschijnselen en zullen daar zo nodig naar informeren.

Blijf gezond!

Faber e-MatriX

De Nationale Innovatie en Duurzaamheidsprijs Wonen 2019 is toegekend aan onze Faber e-MatriX electrische inbouwhaard. De jaarlijkse prijs wordt toegekend door het voorlichtingsbureau Wonen aan ontwikkelingen die zich onderscheiden op het gebied van innovatie in combinatie met duurzaamheid.

Lees meer

HASE ZAFRA DRIEZIJDIGE GASHAARD

De verbrandingskamer van de Zafra-gaskachel is aan drie zijden voorzien van glas. Daardoor is het mogelijk om vanuit verschillende posities in de ruimte van het haardvuur te genieten. Een druk op de afstandsbediening is voldoende om een prachtig vuur te laten ontbranden dat de ruimte aangenaam verwarmt. Optimaal comfort wordt gecombineerd met een gezellig haardgevoel. Zafra wordt geleverd met een bekleding handgemaakt keramiek of speksteen. Een accumulatie pakket voor meer warmteopslag is optioneel leverbaar.

HASE BASILIA

De opvolger van het populaire model Bari die twee jaar geleden uit het assortiment werd gehaald. Maar nu terug, sterker dan ooit en wel heel gunstig geprijsd! Een kachel voor het hele gezin. Waar jong en oud omheen verzamelt en tijd voor elkaar neemt. Dat is de Basilia. Dankzij het grote panoramavenster geniet u optimaal van het gezellige haardvuur. Leverbaar in drie kleuren. De topplaat is vervaardigd van staal, speksteen of keramiek. Zo is het mogelijk om de uitstraling van de kachel te personaliseren en af te stemmen op de woonstijl.

Duurzaam Verwarmen

Steeds vaker zoeken we naar duurzame oplossingen om onze woning te verwarmen. Het stoken van biomassa, hout en pellets is zo’n duurzame manier. Niet alleen vanwege het hoge rendement van de haard of kachel, maar ook omdat hout een hernieuwbare brandstof is, in tegenstelling tot de fossiele brandstof olie. 

Een ander aspect van duurzaam verwarmen is het optimaal benutten van de opgewekte energie en zorgen dat deze niet verloren gaat. Haardencentrum Alkmaar biedt verschillende systemen aan die niet-gebruikte warmte opslaan of transporteren naar andere vertrekken, of systemen waarbij warmte pas wordt opgewekt als er vraag naar is. 

Lees meer

Aardgas blijft beschikbaar, ook als Groningen in 2030 sluit

Voor bijna alle woonhuizen blijft aardgas de komende vijftien jaar gewoon beschikbaar. Een gashaard is en blijft een prima investeringMet de huidige discussies kunt u zich afvragen of het gebruik van gas nog toekomst heeft in Nederland. In de media wordt hierover veel gezegd en geschreven, maar bent u zich bewust van alle feiten? In Nederland gebruikt ca. 95% van alle huishoudens nog steeds gas. Als al deze huishoudens (ruim 7 miljoen) over zouden gaan op elektrisch, dan hebben we enorme hoeveelheden extra elektriciteit nodig. Het huidige elektriciteitsnet zou dit niet aankunnen en de elektriciteit dient ook nog op een duurzame manier opgewekt te worden, want elektriciteit ontstaat niet vanzelf.

Lees meer

Primeur in Alkmaar! Draai Vuurhaard DF33 van Brunner!

Een gietijzeren haard van 50 bij 50 centimeter die eenvoudig met de hand of met een afstandsbediening naar elke gewenste positie is te draaien: dat is de nieuwe Draai Vuurhaard DF 33, een unieke haard met verschillende warmteopslagmodules van Brunner, de Duitse producent van hoogwaardige kwaliteitshoutkachels.
Lees meer

Stimulering van kwalitatieve haarden en kachels

Particulieren en bedrijven die een hoogwaardig kwalitatieve houtkachel of gashaard kopen ter vervanging van een oud toestel (15 jaar of ouder) of openhaard, kunnen met ingang van 1 januari 2018 een inruilpremie krijgen op het aankoop- en installatiebedrag. De Vervangingsregeling oude houtkachels, haarden en openhaarden, een initiatief van de NHK (Nederlandse Haarden- en Kachelbranche), is er op gericht om verouderde en bovenmatig vervuilende toestellen uit de markt te verwijderen.

Lees meer

Nieuw! Houtkachel Hase

Met onze kachel Sendai Pro geniet u van een artistiek vlammenspel in uw woonruimte. De extra grote bovenhoekse verbrandingsruimte biedt een optimaal zicht op de vlammen. Lees meer

Zes redenen om het gasverbod niet voor lief te nemen

Voor de burgers van Nederland is het natuurlijk niet nieuw dat ze worden overvallen door maat­regelen waar ze niet om hebben gevraagd, die ze op kosten jagen en waarvan de doelmatigheid dubieus is. Zo zijn de Nederlandse burgers murw gebeukt. ‘Het zal mijn tijd wel duren, ze doen toch waar ze zin in hebben, dit overleven we ook wel weer’ – dat werk. Lees meer