motivatie corona

Het Corona virus houdt de gemoederen in Nederland en wereldwijd flink bezig. Het vraagt voorlopig en in toenemende mate veel inzet en toewijding van onze hulpverleners en medici. Daar zijn wij hen ontzettend dankbaar voor en wensen ze veel sterkte de komende tijd. Maar ook alle mensen in de keten die ervoor zorgen dat wij iedere dag nog ‘gewoon’ boodschappen kunnen doen. Dank!

Onze overheid heeft in de strijd tegen het Corona virus verregaande maatregelen getroffen. Maatregelen die volgen uit adviezen van het RIVM.

Hoe gaan wij hiermee om en hoe gedragen wij ons?

Omdat het Corona virus nieuw is kan het zich razendsnel verspreiden. Vooral voor ouderen en kwetsbare mensen met een verzwakte weerstand kan dat levensbedreigend zijn. In het geval van besmetting hebben zij vaak acute, medische zorg nodig. En als er plots heel veel besmettingen zijn kan ons zorgstelsel dit niet aan.

Het volgende filmpje verduidelijkt dat.

Om het Corona virus in te dammen en te controleren heeft de overheid samen met experts een plan van aanpak opgesteld. Een scenario waarbij wij er samen voor moeten zorgen dat de verspreiding zodanig vertraagt dat ons gezondheidsstelsel niet overbelast raakt. Dat acute zorg altijd bereikbaar blijft. Dat is het doel.

Het allermooiste zou zijn dat er een vaccin of medicijn tegen het virus voorhanden is. Maar dat is helaas nog niet het geval. En wat experts nu zeggen is dat het ook nog een tijd zal duren voor dit zover is. Helaas kunnen we daar niet op wachten.

Onderdeel van het scenario is om gestaag te werken aan groepsimmuniteit die nodig is om dat doel te bereiken.

Wat groepsimmuniteit is wordt duidelijk uitgelegd in het volgende filmpje

 

Dus de groepsimmuniteit moeten wij met elkaar op een andere manier verzorgen en tot die tijd afstand bewaren van ouderen en kwetsbaren. Een manier die binnen de mogelijkheden het meest verantwoord is.

Het idee is dit. Gezonde mensen zouden als eerste het Corona virus moeten oplopen. Gezonde mensen hebben een goede weerstand, herstellen zodoende en zijn daarna immuun. Daar heeft ons lichaam voor gezorgd. Net als bij een andere vorm van griep. Wetende dat je bij een gewone griep een paar dagen met griepverschijnselen in bed ligt of in het gunstigste  geval je je een dag niet lekker voelt lijkt dat goed te doen. Op een verantwoorde manier bouw je zo aan groepsimmuniteit.

Maar wie zijn dan die gezonde mensen die moeten zorgen voor de groepsimmuniteit?  Dat zijn de mensen die nu ‘gewoon’ aan het werk zijn omdat thuiswerken geen optie is. Mensen in de zorg, in de keten van voedselvoorziening, in de distributie centra. Maar ook mensen in de bouw, het transport, autogarages en fabrieken. Mensen werkzaam in de detailhandel en dienstverlening.

Dat zijn de mensen die er nu voor moeten zorgen dat, niet alleen de economie blijft draaien maar belangrijker, de eerste bouwstenen vormen van de ‘muur van immuniteit’ die nodig is ter bescherming van onze ouderen en zwakkeren. Om uiteindelijk zo de gezondheidszorg bereikbaar te blijven houden.

Met gepaste trots houden wij ons bedrijf  open. Onze klanten zijn van harte welkom in onze showroom. En onze monteurs blijven graag aan het werk. En dat doen wij samen op een verantwoorde manier waarbij wij de adviezen en richtlijnen van het RIVM en de overheid opvolgen. Daarvoor hebben we protocollen opgesteld waar we ons naar gedragen.